Beste clubgenoten,

Tot op heden was het eigenlijk niet mogelijk om een ‘quick shifter’ voor de oudere BMW modellen te krijgen Om reden dat ik last heb van “trigger” is vaak koppelen niet prettig. Liep al een paar jaar te watertanden bij de quick shifter van BMW.

Nu heb ik via de importeur www.healtech.com  bij de Nederlandse importeur in Oude Pekela, een universele set voor BMW injectie motoren kunnen krijgen.

Geschikt voor montage op de K1200LT 2005 en tevens een extra set kabels voor de R1200RT 2009  omdat die module gewoon op meerdere motoren gebruikt kan worden.

Je slaat de instelling per motor op in de module. Eerst op de RT gemonteerd wat niet moeilijk is .

Daarna afgesteld via de app op de mobiele telefoon, super handig. Je rijd en stopt even stelt alles even  anders af tot je na een paar stops precies de juiste verhouding in de module hebt zitten.
Het resultaat is verbluffend. Of je nu 2500 toeren of 6000 draait zonder koppelen raaaaaaazzzzd snel schakelen wat echt een belevenis is. Ook bij vol gas optrekken vanaf de 2e als boter.

Het mooiste draait’ie op de K1200LT. Deze 4 cilinder schakelt normaal al super .Je trek op in de 1 en gaat bij 2000 toeren zonder koppelen netjes naar 2. Dan vol gas  weg trekken en ongelofelijk tik tik tik tik en in no time naar de 5e. Deze module van Healtech is een echte aanrader.

De prijs per set € 299,-  en voor alle BMW motoren met  injectie. Als er mensen zijn die dit systeem ook willen, het is makkelijk te installeren En voor wie er  totaal geen idee van heeft ik wil ook nog wel even helpen. Bij mij is een motorbrug  aanwezig .

Berend Klok

amih@hetnet.nl