Naast onze buitenlandcommissie en onze toercommissie heeft de BMW MC NNL ook een activiteitencommissie. Deze commissie organiseert niet alleen de jaarvergadering, de nieuwjaarsbijeenkomst en af en toe een barbecue, maar het hele jaar door ook diverse voor onze 200 leden interessante clubevenementen. Wat dacht u van vak- en hobbygerichte lezingen, voorlichtingsavonden en excursies. Zo proberen we regelmatig iets te vinden dat interessant en boeiend is voor onze leden; activiteiten en evenementen die te maken hebben met motorrijden en motoren, en waarvan wij denken dat ze die niet mogen of willen missen.

Zo heeft vrij recent een brandstofspecialist een inleiding gehouden over wat je het beste kunt tanken voor je motor en waarom. Een lid van de KLPD gaf ons vanuit zijn beroep als (escorte)motoragent een kijkje achter de schermen en vertelde over de achtergronden van dit werk en wat er allemaal bij komt kijken. Ook hebben wij een rijschoolhouder uitgenodigd om een verhaal te houden over de verkeersregels met als motto: ‘Wat weten we er nog van?’ Van tijd tot tijd worden trainingen georganiseerd met als doel opfrissen en zo nodig verbeteren van de rijvaardigheid.

Daarnaast organiseren we regelmatig bedrijfsbezoeken bij bijzondere fabrieken c.q. werkplaatsen, musea en andere interessante plaatsen.  Zo hebben we enige tijd terug een boeiende rondleiding gehad op het TT-circuit van Assen en staat een bezoek aan ABSA op ons wensenlijstje.

Bij dit soort excursies is het streven wél om voor zover mogelijk elke keer een combinatie te maken met een mooie toerrit waarbij excursie en rit binnen een dag berijdbaar zijn. Kortom, de BMW-motorclub Noord-Nederland is actief op vele fronten.

Loading